marți, 19 mai 2015

Rulouri cu şuncă şi caşcaval


Ingrediente

Ouă- 2
Făină - 100 g
Lapte- 100 ml
Apă minerală- 5 linguri
Sare- 1 vârf de cuțit
Ulei de floarea soarelui- 3 linguri
Salată verde- 1
Brânză topită- 8 felii
Şuncă- 8 felii subțiri
Roşii cherry- 16
Oţet balsamic- 2 linguri
Piper- 1 praf
Revista "Practic în Bucătărie"

Un aperitiv simplu, gustos şi de efect, aceste rulouri sunt ideale pentru o gustare rapidă, iar dacă mai şi rămân, pentru pacheţelul de la şcoală sau serviciu.

Cum se prepară?

  1. Mixezi într-un castron făina cu ouăle, sarea, laptele și apa minerală. Lași aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Între timp, desfaci salata în frunze. Speli și lași la scurs roșioarele și salata. Într-o tigaie cu diametrul de 26 cm unsă cu puțin ulei, coci pe rând 4 clătite, pe care le scoți la răcit în farfurii diferite.
  1. Repartizezi pe cele 4 clătite ingredientele pentru umplutură, suprapunându-le în următoarea ordine: foile de salată stropite cu oțet balsamic diluat, feliile de șuncă și brânză topită, apoi roșiile cireșe sau sferturi de roșii. Rulezi strâns clătitele, apoi le tai în 4 bucăți
  1. Prinzi câte două bucăți pe un băț pentru frigărui. Le așezi pe farfurii și le presari cu sare și piper după gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu